Wat schrijven de media over mijnwarmtepompadviseur.nl?

In een handomdraai de juiste warmtepomp

Gepubliceerd door Installatienet.nl
Met trots presenteren wij onze rekentool

In een handomdraai de juiste warmtepomp

Het vergt veel tijd om installatieontwerpen te maken voor warmtepompen. Bovendien heeft de consument vaak moeite om ze te begrijpen. Daarom hebben ervaringsdeskundigen ‘Mijnwarmtepompadviseur’ ontwikkeld. Met behulp van dit programma zijn snel begrijpelijke en complete ontwerpen te maken. En daar profiteren zowel de installateur als consument van.

Met de huidige manier van werken gaat het niet lukken om alle bedrijven en woningen in minder dan 30 jaar over te laten stappen op duurzame verwarmingstechnieken. Veel installateurs beschikken simpelweg niet over de juiste papieren of hebben geen tijd om die enorme hoeveelheid ontwerpen te maken en/of adviezen op te stellen. De gevolgen laten zich makkelijk raden: de kwaliteit neemt af, klanten zijn ontevreden en de doelstellingen worden niet gehaald.

Softwareprogramma

Met die wetenschap hebben installateur Wim Vervoorn, technisch adviseur Rinus Heins en informatiedeskundige Eric Ruis een nieuw softwareprogramma, waarmee niet alleen tijdens het ontwerptraject zeer veel tijd wordt bespaard, maar óók bij de uitvoering. Bovendien krijgt de klant een advies op maat.

Werking

De klant krijgt eerst een beperkt aantal eenvoudige vragen voorgeschoteld, bijvoorbeeld over de oppervlakte en leeftijd van de woning. Na de beantwoording van deze vragen rolt er een advies op maat uit het programma, waarmee tevens inzichtelijk wordt gemaakt welke besparingen er mogelijk zijn. De klant ontvangt dit advies overigens ook in zijn mailbox. Met behulp van het gegenereerde ontwerp kan de installateur direct de benodigde systeemcomponenten samenstellen en een offerte uitbrengen.

Installatieschema’s

Het programma ‘Mijnwarmtepompadviseur’ genereert daarnaast ook de benodigde installatieschema’s, toegespitst op de verschillende doelgroepen. Van een eenvoudig schema met uitleg voor de potentiele klant tot gedetailleerde overzichten met duidelijke werkinstructies voor de monteur. Dit bespaart niet alleen veel tijd in het voortraject, maar helpt ook bij het realiseren van een goede en passende oplossing.

De initiatiefnemers van Mijnwarmtepompadviseur willen de tool tegen een aantrekkelijk tarief aanbieden.

Fabrikanten

Voorlopig zijn in het programma alleen nog ontwerpen te maken met componenten van Vaillant of Nibe, maar de makers verwachten dat ook andere fabrikanten zich spoedig zullen aansluiten bij dit initiatief.

Snelle levering

Het programma genereert een systeemcode. De groothandel kan die gebruiken om direct de juiste artikelnummers van alle gekozen ontwerpcomponenten bij elkaar te zoeken, zodat de bestelorder in no time is opgemaakt. Zo worden de wacht- en levertijden aanzienlijk verkort en kan de uitvoering snel van start gaan. Bovendien neemt de kans op fouten af. Er lopen al gesprekken met diverse stakeholders om deze werkwijze branchebreed in te voeren voor Mijnwarmtepompadviseur.

Voordelen

Voor de installateur betekent dit dat faalkosten en verspilling tot een minimum worden beperkt. Hij kan scherper aanbieden én in dezelfde tijd meer projecten opleveren, met de juiste kwaliteit.

Inzicht

De klant krijgt op deze wijze beter inzicht in zijn eigen situatie. Hij begrijpt direct waarom de investering loont en welke voordelen een warmtepomp oplevert. Dat geeft vertrouwen om ook de volgende stap te kunnen zetten.

Lancering website

De initiatiefnemers van Mijnwarmtepompadviseur willen de tool tegen een aantrekkelijk tarief aanbieden. De officiële lancering van de website (www.mijnwarmtepompadviseur.nl) zal op 8 september om 19.00 uur plaatsvinden.

Geen reactie's

Geef een reactie