Nieuws

Lancering Mijnwarmtepompadviseur.nl groot succes

Door mijnwarmtepompadviseur.nl

Lancering Mijnwarmtepompadviseur.nl groot succes

In de aanwezigheid van 60 geïnteresseerden is op 8 september Mijnwarmtepompadviseur.nl gelanceerd. Daarmee is een unieke rekentool online beschikbaar waarmee installateurs van warmtepompen en energie-adviseurs binnen enkele minuten de besparing kan voorrekenen aan een bewoner die wil overstappen van een cv-ketel naar een duurzaam alternatief.

Op de ondanks de corona druk bezochte bijeenkomst, kregen de aanwezigen eerst een korte inleiding van Tom Smeulders, onafhankelijk energieadviseur, over het bereiken van een behaaglijk binnenklimaat in zomer en winter met behulp van een warmtepomp. Ook de aangekondigde aanpassingen in de regelgeving op het gebied van duurzaamheid (nieuwe BENG-normen, aanscherping van de MPG) kwamen aan de orde. Daarna was het woord aan Eric Ruis, een van de ontwikkelaars van Mijnwarmtepompadviseur.nl.

Demonstratie van de besparingsrekentool

Eric Ruis liet zien hoe je met de rekentool op de website in vijf stappen belangrijke gegevens van een woning en de bewonerswensen rond comfort kan invoeren. Met één simpele druk op de knop werd vervolgens een pdf-je van het advies in zijn mailbox afgeleverd.

Verdere ontwikkelingen

De besparingstool is vooral handig voor adviseurs en geïnteresseerde particulieren. Met de uitgebreidere versie krijgen installateurs, de hele configuratie tot en met montageschema’s, stuklijsten en alle basisgegevens voor een complete offerte beschikbaar. Deze uitbreidingen zijn nog in november beschikbaar.

Aan het eind van de avond werden de aanwezigen gevraagd de rekentool te gebruiken en vragen en reacties te sturen aan Mijnwarmtepompadviseur.nl, zodat de rekentool de komende tijd steeds verder verbeterd kan worden.

Met de rekentool bereken je in 5 eenvoudige stappen de mogelijk besparing van een warmtepomp

Positieve reacties

In de gesprekken na afloop van de presentaties bleek al snel dat niet alleen adviseurs en installateurs geïnteresseerd zijn, maar ook dat fabrikanten en groothandels grote voordelen zien om zich te verbinden met de rekentool. “We gaan snel met jullie in gesprek”, was de reactie van een leverancier van warmteafgiftesystemen. “Dit is heel interessant en zeker ook handig voor onze collega adviseurs”, meende een energieadviseur.

Volg de ontwikkelingen op mijnwarmtepompadviseur.nl of stuur een bericht naar [email protected]

Geen reactie's

Geef een reactie